Májfolt – lentigo

A májfolt ártalmatlan bőrelváltozás , mégis sok embernek okoznak kellemetlenséget a kerekded barnás foltok, amelyek főleg az arcon, a kézfejen és az alkaron jelennek meg.

A májfoltok megjelenésére elsősorban a napfénynek kitett helyeken számíthatunk, de a hormonális változások is elősegítik kialakulásukat. A kismamák gyakran panaszkodnak az arcukon megjelenő kellemetlen barnás elszíneződésre, amely bár veszélytelen, de esztétikailag nagyon zavaró lehet.

A májfolt lapos (nem emelkedik ki a bőrből), általában barnás (lehet sárgás, vagy akár kékes) színű a felhalmozódó pigmentek miatt. 40 éves kor felett kezd gyakorivá válni a  megjelnése, de szerencsére nem mutat hajlamot a rosszindulatú elváltozásra. Ennek ellenére sok ember életét megkeserítik a kozmetikai szempontból zavaró, “öregfoltnak” is nevezett bőrelváltozások.

Mint minden esetben, a májfoltok kialakulása ellen is a legjobb védekezés a megelőzés. Ajánlott a napfényvédők használata, a napozási idő betartása és a kíméletes bőrápolás. A májfoltok a kiváltó ok megszűnését követően maguktól is elhalványodhatnak, de ez igen hosszú időt vesz igénybe.

Ma már léteznek gyors és bőrbarát megoldások az ilyen elváltozások kezelésére. Az általunk alkalmazott Plasmage kezelés idegen anyag használata nélkül, a bőr saját regenerálódó képességét aktiválja, amely kíméletesen, hegek nélkül segít a májfoltok eltüntetésében, elhalványításában. Az eljárás további előnye, hogy ismétlehető.

Érezze jól magát a bőrében!

*Kezeléseinket minden esetben konzultáció előzi meg

https://santalucia.hu/erezze-jol-magad-a-borodben/

https://santalucia.hu/szemfelszedes/

További bejegyzéseink

Összes bejegyzés