Sajtóközlemény

DIÓBÉL TANÁCSADÓ, SZOLGÁLTATÓ Kft. 2022.06.30.

A DIAGNOSZTIKAI VIZSGÁLATOK ELÉRHETŐSÉGÉNEK SZÉLESÍTÉSE A SZEMÉSZETI RENDELÉSEN

A DIÓBÉL TANÁCSADÓ, SZOLGÁLTATÓ Kft. Miskolc belvárosában a Santa Lucia Egészségcentrumot működteti, ahol szakorvosi járóbeteg és egyéb humán egészségügyi szolgáltatásokat nyújt több szakterületen, mint például szemészet, belgyógyászat, hematológia, klinikai immunológia és allergológia, fizioterápia.

A projekt keretében olyan új ellátási formát vezetünk be, ami segítséget nyújt a krónikus szembetegek állapotának nyomonkövetésében és fenntartásában, az ehhez szükséges kezelések nyújtása és szervezése révén. Ezzel elsősorban a macula degeneratio, a retina elváltozások (pl. cukorbetegség) és a zöldhályog okozta látóideg károsodások kvalitatív és kvantitatív műszeres diagnosztikájának és a kapott eredmények tárolásának révén lehetőségünk nyílik a folyamatok állandó ellenőrzésére és az időben történő beavatkozásra, távdiagnosztika révén az ellátás és kezelés szervezésére társintézményekbe.

Célunk szélesíteni a diagnosztikai vizsgálatok elérhetőségét a szemészeti rendelésen. Ezzel a macula degeneratio, retina elváltozások, zöldhályogos látóideg károsodások műszeres kvalitatív és kvantitatív diagnosztikájának és a kapott eredmény tárolásának megteremtése. A folyamatos nyomonkövetés révén a változások időben történő felfedezése növeli a kezelés eredményességét.

A beszerzett OCT készülék megteremti a távdiagnosztika lehetőségét. A vizsgálatok orvos jelenléte nélkül is elvégezhetőek. Az eredmények kiértékelése, a további vizsgálatok így időben jól tervezhetőek, csökkenthetik a dolgozó páciensek munkából való távolmaradását is. A távmedicina előtérbe kerülése és alkalmazása csökkentheti az orvosi ellátásban jelentkező szűk keresztmetszetek leterheltségét.

DIÓBÉL TANÁCSADÓ, SZOLGÁLTATÓ Kft

3530 Miskolc, Kandia utca 24. 1.