Plazmage kezelés a XXI. század műtéti technológiája

A Plazmage egy nem-invazív mikrosebészeti eszköz, amely a legújabb plazmatechnológia (az anyag negyedik állapota, mely ionizált gázokból áll) felhasználásával működik. A készülék egy speciális generátor segítségével olyan mikro-áramot hoz létre, amely egy bizonyos testrészében rendkívül szelektív és nagy energiasűrűségű hőmérséklet-emelkedéssel járó kontrollált szövet párolgást indukál, amely a bőr mélyebb szövetét nem károsítja, így a felépülés után nem maradnak vissza hegek. A különböző bőrelváltozások hatékony kezelésére a készüléken egyedi kezelési protokollok állnak rendelkezésre.

A plazma technológia lényege
A kezelőfej és bőr közötti levegőben lévő gázban elektromos kisülés jön létre, ami a bőr felszíni szövetelpárolgását eredményezi. Ilyen módon a bőr felszínén lévő jóindulatú elváltozások vágás és heg nélkül távolíthatók el.

Alkalmazási területek
A plazmatechnológia segítségével különböző bőrelváltozások kezelhetők.

Szem, szemhéj (blepharoplasma)

Az életkor előrehaladtával vagy egyéb okból az emberi bőr rugalmassága csökkenhet, ezért nehezebben áll ellent a gravitációnak, ennek következménye lehet a szemhéj bőrének megnyúlása, megereszkedése. A szemhéjak csüngése úgy esztétikai, mint a látásminőség szempontjából idővel nagyon zavaróvá válhat. A kezelés segítségével a felületi szövetek elpárolgása emelő hatást eredményez. Korábban csak sebészi beavatkozással, a felesleges bőr műtéti eltávolításával lehetett változtatni rajta. A plazma technológiát felhasználva a Plasmage kezelés során a kötőszöveti rostok összehúzásával elindul a bőr rostjainak újra rendeződése, megújulása. Az eredmény a felesleges bőr megrövidülése, feszesebbé válása. Az egyéni adottságoktól, a megereszkedés mértékétől és a páciens igényeitől függően szükség lehet több kezelésre.

Futószemölcs, szemölcs, xanthelasma (sárgás színű bőr alatti lerakódás), fibroma ( bőrön lévő kis függő kinövések), keratoma ( fokozott szaruképződésből kialakuló szaru szarvacskák)

A plazma segítségével a készülék minden ilyen jellegű elváltozás eltávolítására egyaránt alkalmas. A kezelés ambuláns módon, vágás, vérzés és varratok nélkül elvégezhető, így a regenerációs idő is sokkal gyorsabb.

Ráncok

A bőr feszesítésének módszere alkalmas a mély ráncok és redők kisimítására is. Elsőként általában a mimikai ráncok jelennek meg, de számos egyéb tényező, mint a dohányzás, egyes gyógyszerek, gyakori napozás is hatással van folyamat intenzitására. Ez a technológia sokkal szövetkímélőbb mint a lézer vagy egyéb, a bőr diatermikus kezelésén alapuló eljárás. A ráncok mélységétől és a bőrszövettől függően több kezelés is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

Bőrfiatalítás

Az ultraibolya sugárzás hatására a bőrünk károsodhat, ami a bőr megereszkedését, petyhüdté válását és foltokban fokozott pigmentációját eredményezheti. A kezelés segít a bőr rugalmasságának, simaságának visszaállításában.


Lentigo (májfolt), szeplő

Határozott vonalú pigmentált foltok, amelyek főleg az arcon nagyon zavaróak lehetnek. A kezelés ambulánsan, utólagos hegképződés nélkül segít a foltok eltüntetésében, halványításában.

Heg

A bőr hegesedése műtétet, vagy egyéb traumatikus sérülést követően sok embernek okoznak gondot. A plazma segítségével a hegek elhalványíthatók, méretük csökkenthető.

A plazma technológia kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül majdnem mindenkinél alkalmazható, kivéve az alábbiakat.

Nem ajánlott a kezelés:

 • Pacemaker viselőknél,
 • fém implantátum jelenlétében,
 • epilepszia esetén,
 • terhesség és szoptatás idején,
 • daganatos megbetegedés fennállásakor,
 • szívbetegeknél,
 • véralvadásgátló gyógyszer szedése idején.
 • 18 éves kor alatt

Az eszköz egészségügyi szakemberek felügyelete mellett használható. Bizonyos kezeléseknél bőrgyógyász szakorvosi vélemény szükséges.

A plazmatechnológia segítségével olyan mikro-sebészeti eljárással történnek a kezelések, amikor nem történik vágás a bőrön, nincs varrat, nincsenek hegek.
A kezelés után nincs felépülési idő, enyhe duzzanat, kipirosodás, pörk kialakulhat a kezelt terülten, de ez pár nap alatt elmúlik. A beavatkozást követően néhány napig szükséges az adott terület kímélete és fokozott tisztán tartása az előírásoknak megfelelően. Erről részletes tájékoztatást adunk.

A kezelést követően általánosságban szolárium 8-10 hétig kerülendő és 3 hónapig hónapig SPF50 fényvédőkrémet kell használni a kezelt területen. A bőr kíméletes tisztítása és ápolása javasolt, a gyorsabb regenerálódás és jobb komfortérzet érdekében. Ha szükséges, a kezelt felületen kímélő alapozó púder felvihető 2-3 nap után.

A bőrelváltozások, kinövések heg nélkül eltávolíthatók. Ez a módszer az egyetlen hatékony bőrfeszesítő eljárás a sebészi műtéten kívül. 2 héttel a kezelés után már látható a változás, a végleges eredmény 1-2 hónap után alakul ki. A kiindulási állapottól függően több kezelés is szükséges lehet.

Alapos orvosi vizsgálatot követően végezhető a kezelés. A vizsgálat az adott kezelendő elváltozáson túl felméri a páciens általános állapotát, figyelembe veszi az előző betegségeket, a szedett gyógyszereket, az esetleges allergiás előzményeket. Ezt követően lehet dönteni a kezelés elvégzéséről. A pácienssel megbeszélve a kezelés menetét a várható eredményt. Esetenként a szükséges beavatkozások számát.

A kezelés az adott terület érzéstelenítő krémmel történő bekenése után 30-40 perc behatási idő elteltével kezdődhet.

A bőrfelület fertőtlenítése után a plazmakezelés a plazmafej és a bőr közötti plazmaívekkel jön létre. Az adott terület kezelési ideje az elváltozás nagyságától és a kiterjedésétől függően 30-40 perc. A kezelés alatt kis bizsergés, a plazma „szaga”, melegedés érezhető.

Kezelés után a bőrfelületen kis pörk szerű kéreg képződik, de nem ajánlott hozzáérni, néhány nap alatt magától lepereg. Enyhe ödéma, duzzanat kialakulhat, de ez pár nap alatt elmúlik. A regenerációs időszakban csak enyhe lemosóval érdemes a kezelt területet tisztítani. Ha az orvos úgy látja jónak, antibiotikumos krémet javasolhat. A kezelések után 8-10 hétig kerülni kell a szoláriumot és a napsütést, 3 hónapig legalább 50 faktoros naptejet kell használni a kezelt terülten.

Pácienseink az utókezeléshez megfelelő tanácsokat és utókezelő csomagot kapnak.

Mivel a Plazmage kezelés során hegek nem keletkeznek, újabb elváltozások jelentkezése esetén a kezelés ismét elvégezhető.

 • Műtét nélküli szemhéjplasztika a felső és az alsó szemhéjon egyaránt,
 • ráncok, redők kisimítására a homlokon a szem és a száj körül,
 • fül előtti redők eltüntetésére, mérséklésére,
 • bőrön lévő jóindulatú kinövések, pigmentált foltok eltávolítására (futószemölcs, szemölcs, barna folt, bőrtüske, lógó szemölcs),
 • szemhéjon lévő zsírlerakódások eltávolítására (xantelasma),
 • pattanás utáni hegek halványítására az arcon,
 • hegek kisimítása,
 • striák mérséklése,
 • az arc, a nyak, a dekoltázs bőrének megújítása, feszesítésére, frissítésére,
 • száj körüli cigaretta ráncok mérséklésére, kisimítására,
 • szem alatti táskák feszesítésére,
 • az arcredő mélységének mérséklésére.