Manuálterápia

Mozgásszervi betegségek (műtét, illetve gyógyszer nélküli) gyógyítása.
A gerinc kézzel végzett vizsgálata, az izmok állapotának feltérképezése után izomtechnikák segítségével a gerinc eredeti statikájának és mozgásdinamikájának helyreállítása.
A McKenzie féle Mechanikai Diagnózis és Terápia® (MDT) Módszere® egy nemzetközileg elismert módszer a gerinc- és a végtagfájdalom vizsgálatában és kezelésében, melyet Robin McKenzie új-zélandi gyógytornász fejlesztett ki. Világszerte széles körben alkalmazzák több mint 30 évae.
Az MDT terapeutákat a mozgásszervrendszer minden területének vizsgálatára és diagnosztizálására képzik. Ez azt jelenti, hogy ha a gerincben, az ízületben, vagy az izomban, ill. azok körül áll fenn egy probléma, az MDT vizsgálat megfelelő lehet.

 

Kezeléseim alkalmával sok időt töltök egy pácienssel, mely kezelés alatt átbeszélem a beteggel részletesen a panaszait, megtekintem a mozgásait, majd csigolyaközönként megvizsgálom a teljes gerincet, diagnosztizálva a porckorongok, kisízületek és izmok elváltozásait. Ezt követően a talált problémának legmegfelelőbb technikát alkalmazom.

Manuálterápiával a kisízületek és a medencecsont elváltozásait tudom kezelni, mely során speciális fogásokkal állítom helyre az elmozdult kisízületeket. A fogásoknak gyakran velejárója a ropogás, ami miatt a technikát sokan keverik a csontkovácsolással, ami lényegesen kevesebb ismeretet igényel. Manuálterápiát kizárólag orvos vagy gyógytornász végezhet!

Triggerpont terápiával az izmokat szoktam kezelni, melyek feszesek, fájdalmasak, a köznyelv szerint „be vannak állva”. Jellemzően az ízületi és porckorong problémák kialakulásakor az izmok is fájdalmassá válnak a problémás részek körül, ez szüntethető meg ezzel a módszerrel.

McKenzie módszerrel leggyakrabban azokat a panaszokat kezelem, melyek hátterében porckorong problémát vélek. Ezek terápiájában a McKenzie módszer világszerte a legelismertebb és leghatékonyabb technika.

A diagnosztika alatt felismerem azokat a betegségeket is, melyeket nem kezelhetek, szigorúan orvost igényelnek. Ezekben az esetekben felvilágosítom a páciensemet a problémáról és a szükséges teendőkről.

Mindenkit várok szeretettel, akinek nyak, hát és derék panaszai voltak vagy vannak, és természetesen azokat is, akik szeretnék megelőzni a komolyabb gerinc elváltozásokat a jövőben.