Plazmage kezelés a XXI. század műtéti technológiája

A Plazmage egy nem-invazív mikrosebészeti eszköz, amely a legújabb plazmatechnológia (az anyag negyedik állapota, mely ionizált gázokból áll) felhasználásával működik. A készülék egy speciális generátor segítségével olyan mikro-áramot hoz létre, amely egy bizonyos testrészében rendkívül szelektív és nagy energiasűrűségű hőmérséklet-emelkedéssel járó kontrollált szövet párolgást indukál, amely a bőr mélyebb szövetét nem károsítja, így a felépülés után nem maradnak vissza hegek.

Plazmage kezelés

A plazma technológia lényege

A kezelőfej és bőr közötti levegőben lévő gázban elektromos kisülés jön létre, ami a bőr felszíni szövetelpárolgását eredményezi. Ilyen módon a bőr felszínén lévő jóindulatú elváltozások vágás és heg nélkül távolíthatók el. A különböző bőrelváltozások hatékony kezelésére a készüléken egyedi kezelési protokollok állnak rendelkezésre.

Alkalmazási területek

A plazmatechnológia segítségével különböző bőrelváltozások kezelhetők.

Szem, szemhéj (blepharoplasma)

Az életkor előrehaladtával vagy egyéb okból az emberi bőr rugalmassága csökkenhet, ezért nehezebben áll ellent a gravitációnak, ennek következménye lehet a szemhéj bőrének megnyúlása, megereszkedése. A szemhéjak csüngése úgy esztétikai, mint a látásminőség szempontjából idővel nagyon zavaróvá válhat. A kezelés segítségével a felületi szövetek elpárolgása emelő hatást eredményez. Korábban csak sebészi beavatkozással, a felesleges bőr műtéti eltávolításával lehetett változtatni rajta. A plazma technológiát felhasználva a Plasmage kezelés során a kötőszöveti rostok összehúzásával elindul a bőr rostjainak újra rendeződése, megújulása. Az eredmény a felesleges bőr megrövidülése, feszesebbé válása. Az egyéni adottságoktól, a megereszkedés mértékétől és a páciens igényeitől függően szükség lehet több kezelésre.

Ráncok

A bőr feszesítésének módszere alkalmas a mély ráncok és redők kisimítására is. Elsőként általában a mimikai ráncok jelennek meg, de számos egyéb tényező, mint a dohányzás, egyes gyógyszerek, gyakori napozás is hatással van folyamat intenzitására. Ez a technológia sokkal szövetkímélőbb mint a lézer vagy egyéb, a bőr diatermikus kezelésén alapuló eljárás. A ráncok mélységétől és a bőrszövettől függően több kezelés is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

Lorem ipsum

Futószemölcs, szemölcs, xanthelasma (sárgás színű bőr alatti lerakódás), fibroma ( bőrön lévő kis függő kinövések), keratoma ( fokozott szaruképződésből kialakuló szaru szarvacskák)

A plazma segítségével a készülék minden ilyen jellegű elváltozás eltávolítására egyaránt alkalmas. A kezelés ambuláns módon, vágás, vérzés és varratok nélkül elvégezhető, így a regenerációs idő is sokkal gyorsabb.

Bőrfiatalítás

Az ultraibolya sugárzás hatására a bőrünk károsodhat, ami a bőr megereszkedését, petyhüdté válását és foltokban fokozott pigmentációját eredményezheti. A kezelés segít a bőr rugalmasságának, simaságának visszaállításában.

Lentigo (májfolt), szeplő

Határozott vonalú pigmentált foltok, amelyek főleg az arcon nagyon zavaróak lehetnek. A kezelés ambulánsan, utólagos hegképződés nélkül segít a foltok eltüntetésében, halványításában.

Hegek

A bőr hegesedése műtétet, vagy egyéb traumatikus sérülést követően sok embernek okoznak gondot. A plazma segítségével a hegek elhalványíthatók, méretük csökkenthető.

Gyakori kérdések

A plazma technológia kortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül majdnem mindenkinél alkalmazható, kivéve az alábbiakat.

Nem ajánlott a kezelés:

Pacemaker viselőknél,
fém implantátum jelenlétében,
epilepszia esetén,
terhesség és szoptatás idején,
daganatos megbetegedés fennállásakor,
szívbetegeknél,
véralvadásgátló gyógyszer szedése idején.
18 éves kor alatt
Az eszköz egészségügyi szakemberek felügyelete mellett használható. Bizonyos kezeléseknél bőrgyógyász szakorvosi vélemény szükséges.

A plazmatechnológia segítségével olyan mikro-sebészeti eljárással történnek a kezelések, amikor nem történik vágás a bőrön, nincs varrat, nincsenek hegek.
A kezelés után nincs felépülési idő, enyhe duzzanat, kipirosodás, pörk kialakulhat a kezelt terülten, de ez pár nap alatt elmúlik. A beavatkozást követően néhány napig szükséges az adott terület kímélete és fokozott tisztán tartása az előírásoknak megfelelően. Erről részletes tájékoztatást adunk.

A kezelést követően általánosságban szolárium 8-10 hétig kerülendő és 3 hónapig hónapig SPF50 fényvédőkrémet kell használni a kezelt területen. A bőr kíméletes tisztítása és ápolása javasolt, a gyorsabb regenerálódás és jobb komfortérzet érdekében. Ha szükséges, a kezelt felületen kímélő alapozó púder felvihető 2-3 nap után.


A bőrelváltozások, kinövések heg nélkül eltávolíthatók. Ez a módszer az egyetlen hatékony bőrfeszesítő eljárás a sebészi műtéten kívül. 2 héttel a kezelés után már látható a változás, a végleges eredmény 1-2 hónap után alakul ki. A kiindulási állapottól függően több kezelés is szükséges lehet.

Alapos orvosi vizsgálatot követően végezhető a kezelés. A vizsgálat az adott kezelendő elváltozáson túl felméri a páciens általános állapotát, figyelembe veszi az előző betegségeket, a szedett gyógyszereket, az esetleges allergiás előzményeket. Ezt követően lehet dönteni a kezelés elvégzéséről. A pácienssel megbeszélve a kezelés menetét a várható eredményt. Esetenként a szükséges beavatkozások számát.

A kezelés az adott terület érzéstelenítő krémmel történő bekenése után 30-40 perc behatási idő elteltével kezdődhet.

A bőrfelület fertőtlenítése után a plazmakezelés a plazmafej és a bőr közötti plazmaívekkel jön létre. Az adott terület kezelési ideje az elváltozás nagyságától és a kiterjedésétől függően 30-40 perc. A kezelés alatt kis bizsergés, a plazma „szaga”, melegedés érezhető.

Kezelés után a bőrfelületen kis pörk szerű kéreg képződik, de nem ajánlott hozzáérni, néhány nap alatt magától lepereg. Enyhe ödéma, duzzanat kialakulhat, de ez pár nap alatt elmúlik. A regenerációs időszakban csak enyhe lemosóval érdemes a kezelt területet tisztítani. Ha az orvos úgy látja jónak, antibiotikumos krémet javasolhat. A kezelések után 8-10 hétig kerülni kell a szoláriumot és a napsütést, 3 hónapig legalább 50 faktoros naptejet kell használni a kezelt terülten.

Pácienseink az utókezeléshez megfelelő tanácsokat és utókezelő csomagot kapnak.

Mivel a Plazmage kezelés során hegek nem keletkeznek, újabb elváltozások jelentkezése esetén a kezelés ismét elvégezhető.

Műtét nélküli szemhéjplasztika a felső és az alsó szemhéjon egyaránt,
ráncok, redők kisimítására a homlokon a szem és a száj körül,
fül előtti redők eltüntetésére, mérséklésére,
bőrön lévő jóindulatú kinövések, pigmentált foltok eltávolítására (futószemölcs, szemölcs, barna folt, bőrtüske, lógó szemölcs),
szemhéjon lévő zsírlerakódások eltávolítására (xantelasma),
pattanás utáni hegek halványítására az arcon,
hegek kisimítása,
striák mérséklése,
az arc, a nyak, a dekoltázs bőrének megújítása, feszesítésére, frissítésére,
száj körüli cigaretta ráncok mérséklésére, kisimítására,
szem alatti táskák feszesítésére,
az arcredő mélységének mérséklésére.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, szakorvosaink, munkatársaink örömmel segítenek.

Kapcsolatfelvétel