Bemutatkozás

Miskolc belvárosában, egy Szinva teraszra néző patinás épületben nyitottuk meg magánorvosi rendelőnket. Célunk, hogy magas színvonalú ellátást nyújtsunk minden hozzánk forduló gyógyulni vágyónak. Ebben segítenek a rendelőinkben megtalálható modern diagnosztikai és terápiás eszközeink, amelyek szakorvosaink magas szakmai képzettségével és hivatástudatával párosulva segítik pácienseinket a gyógyulásban.
Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Szűrő vizsgálataink az egészségtudatos életmód fontos részét képezik. Orvosaink tanácsadással, a vizsgálatok mellett konzultációval, a már fennálló betegségek esetén gondozással állnak szolgálatukra. Ha bármilyen kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, szakorvosaink, munkatársaink örömmel segítenek.
Érdekesség: Santa Lucia a középkorban élt, közkedvelt védőszentje volt többek között a szembetegségben szenvedőknek, a vakoknak és a hegyes eszközzel dolgozóknak.

Orvosaink

Dr. Tornai Ildikó

Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam. Szemészeti Szakvizsgámat szintén Budapesten szereztem.
Tagja vagyok a magyar, az európai és az amerikai Szemorvos- ill. Cataracta és Refraktív sebészeti Társaságnak.
Szemsebészként dolgozom több, mint 20 éve, ezen belül mikrosebészeti gyakorlatot folytatok elsősorban a szürkehályog, a zöldhályog és az ideghártya sebészet terén. Évek óta végzek refraktív sebészeti műtéteket. Az elmúlt évtizedek alatt több, mint 10.000 szürkehályog műtétet végeztem az egyéb, szintén több ezer retina, zöldhályog és plasztikai műtét mellett.
Közel két évtizedig vezettem hazánk egyik legnagyobb szemészeti osztályát a Miskolci Városi Kórházban. Életemben fontos szerepet játszik a páciensekkel való foglalkozás, panaszaik, problémáik megszüntetése, életminőségük javítása.
Rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi szemészeti kongresszusokon mint előadó, több mint 100 tudományos előadást tartottam már. Könyvrészleteim és tudományos közleményeim is megjelentek.
Fontos számomra a család, a közös szabadidő eltöltése. Férjem szintén orvosként dolgozik. Két gyermekem van, mindketten házasok, 6 unokám is született.

Dr. Kolumbán Réka

Az egyetemi évek befejezését követően a kazincbarcikai szemészeti osztályon kezdtem el dolgozni 2004-ben.

Szakorvosképzés keretén belül több éves debreceni klinikai gyakorlatot követően az akkori Semmelweis Szemészeti Osztályon folytathattam a munkát  Dr. Tornai Ildikó vezetése alatt.

Időközben lehetőségem nyílt további vizsgálatok elvégzésére, köszönhetően a Santa Lucia Egészségcentrumban rendelkezésre álló, osztályon nem elérhető, magasszintű technikai eszközöknek. Ezen vizsgálatok eredményeinek felhasználásával részt vehettem több páciens életminőségének, látásának javításában.

Arra törekszem, hogy a különböző szem- és látásproblémákkal küszködő páciensek nehéz mindennapjait megkönnyítsem azáltal, hogy a rendelkezésre álló technikai háttérrel, kezelésekkel és szaktudásom legjavával elősegítem panaszaik enyhítését vagy megszüntetését.

Miért lettem szemorvos? Egyetemista koromban friss kontaktlencse viselőként súlyosabb gyulladás alakult ki a szaruhártyámban, melyet akkor egy fiatal rezidens orvosnő maradványtünet nélkül meggyógyított. Az akkor átélt kegyetlen fájdalmak, kellemetlenségek segítettek elhatározásomban, hogy a szemészeti panaszok megértésében, kezelésében tudnék leginkább szerepet vállalni.

Dr. Sallai Tímea

Miskolcon születtem, általános és középiskolai éveimet is itt töltöttem. A Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a Semmelweis Kórház Szemészeti Osztályán kezdtem el dolgozni. 2003-ban szakvizsgáztam, amikortól az osztályos tevékenység mellett a gyermekszemészeti szakrendelő munkájába is bekapcsolódtam, és az évek során egyre több időt töltöttem ott. A szemészeti osztály felszámolása óta teljes munkaidőben a gyermekszemészeten dolgozom. Továbbképzéseken, kongresszusokon rendszeresen részt veszek.

Kéthetente egyszer rendelek a Santa Lucia Egészségcentrumban, elsősorban gyermekeket vizsgálok.

A jövőben, amennyiben az egészségügyi intézmények átszervezése lehetővé teszi, szeretném a gyermekszemészeti szakrendelést folytatni.

Dr Molnár Imre

Dr. Molnár Imre

Általános orvosdoktori diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem 1975-ben.

5 év miskolci gyakorlat után belgyógyászatból szakvizsgáztam, majd 1987-89-ig Budapesten dolgoztam. Miután a klinikai immunológia és allergológia tárgyból is sikerrel szakvizsgáztam, hazatértem a Miskolci Semmelweis Kórházba. 1 év múlva a Megyei Önkormányzat Egészségügyi Osztályán dolgoztam, aminek hamarosan osztályvezetője lettem. Közben klinikai gerontológiából is sikeres szakvizsgát tettem.

12 év vezetői beosztás után családorvosi praxist vásároltam, és ezt a munkát végzem jelenleg is. További szakvizsgáim: családorvostan, foglalkozás-orvostan és jogi szakokleveles orvos képesítés.

Allergológiai és immunológiai gyakorlatot jelenleg privát orvoslásban végzek. Allergia területén elsősorban a rhinitis allergicával (szénanáthával) küzdő páciensek kezelésével foglalkozom.

Folyamatosan van foglalkozás-egészségügyi rendelésem is. 2006-ban egy multinacionális cég bízott meg a miskolci telephelyén lévő üzemorvosi rendelő kialakításával és a rendelés megszervezésével. Kezdetben önállóan, később közreműködőként 10 évig végeztem ezt a tevékenységet. Jelenleg saját alapítású egèszségügyi centrumunkban ezt a munkát is folytatom.

Magánrendelésemen az általános belgyógyászati betegek mellett, főleg cukorbetegekkel foglalkozom. Endoszkópos vizsgálatot már nem folytatok, de gasztroenterológiai panaszokkal fordulhatnak hozzám a páciensek. 15 év hematológiai osztályos gyakorlatom van.

Belgyógyászként elsősorban a teljes ember gyógyítását végzem szívesen. A számos panasz, tünet lehetséges közös okát vagy a társuló betegségeket kezelem. Az idősödés problémáival is foglalkozom, a multimorbid idős emberek bonyolultabb kezelését is végzem.

Dr. Pauker Zsolt

Egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten végeztem, 1974-ben diplomáztam. Még ebben az évben a  Fejér Megyei Kórház II. Belgyógyászati osztályán kezdtem dolgozni. 1976 májusában jöttem át a Miskolci Semmelweis Kórház II. Belgyógyászati osztályára, ahol Dr. Berkessy Sándor osztályvezető főorvos volt a mesterem. Nagyon jó iskola volt, az általános belgyógyászati ismeretek mellett a hematológiát is elsajátítottam. 1979-ben szakvizsgáztam belgyógyászatból a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1984-ben adjunktusi, 1989-ben főorvosi kinevezést kaptam. 1993-ban hematológiai szakképesítést szereztem. Ezután a szikszói  II. Rákóczi Ferenc Kórház belgyógyászati osztályán folytattam munkásságomat. 1995-ben elvállaltam az osztály vezetését, melyet 2012-ig, az osztály megszűnéséig végeztem. Az osztály vezetése mellett osztályos betegellátást, ügyeletet, hematológia járóbeteg ellátást, valamint a dializis állomáson ügyeletet vállaltam.  2012 óta a Santa Lucia Egészségcentrumban belgyógyászati és hematológiai szakrendelést tartok. 2016-ban visszatértem a MISEK-be, ahol hematológiai, belgyógyászati szakrendelést és klinikai gyógyszervizsgálatokat végzek.

Munkatársaink

Hegyi Krisztina

21 évet dolgoztam a miskolci Semmelweis Kórházban egészségügyi dokumentátorként. A Santa Lucia Egészség- és Lézercentrumban 2013. novemberétől végzem az adminisztrációs teendőket. A kórházi háttér után egy teljesen új világ tárult elém. Nyugodt, családias légkör vesz körül., amelyet a páciensek felé is biztosítunk.

„Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.” /Ralph Waldo Emerson/

Kalabányi Istvánné Ibolya

18 éve dolgozom az egészségügyben, jelenleg a MISEK Szemészeti Osztályán mint szemészeti szakasszisztens, az Egészségcentrumban pedig 2010-től asszisztensként. Munkám során igyekszem az emberek segítségére lenni.

Molnár Hedvig Anna

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán diplomáztam. Egy multi cégnél dolgoztam, de a szülői örökség (mindketten orvosok) hatására emberközpontúbb területen szerettem volna elhelyezkedni. Megszerzett tapasztalataim segítenek a cég működtetésében, az orvosok munkájának háttértámogatásában, miközben olyan tevékenységben veszek részt, ami sok ember számára jelent segítséget. Célom, hogy a hozzánk fordulók ne csak orvosi ellátást kapjanak a felmerült problémájukra, hanem lehetőséget egy teljesebb életre.

Nagy Angéla

A Semmelweis Kórház Szemészeti Osztályán 16 évvel kezdtem dolgozni ápolónőként. 10 éve a gyermekszemészeti szakrendelőben asszisztensként dolgozom.